Contact via WhatsApp
Meest complete schoenenwinkel in de regio!
Meer dan 100 jaar ervaring in schoenen

Podologie bij van Keeken Schoenen

Informatie omtrent het COVID-19 virus:

Wij zijn erg blij dat we vanaf 11 mei de reguliere podologische zorg weer mogen opstarten. Door extra maatregelen zijn wij volledig voorbereid om u goed van dienst te kunnen zijn.

Afspraak maken bij onze podoloog:

– Heeft u voetklachten en valt u niet binnen de risicogroepen?
U mag een afspraak maken MITS u geen (milde) klachten heeft die verdenking geven op COVID-19 infectie zoals verkoudheid, hoesten, benauwdheid, koorts, moeheid of ziek voelen óf recent contact gehad heeft met iemand die verdacht is van COVID-19 infectie.

– Heeft u voetklachten en valt u wel binnen een groep met verhoogd risico op ernstig beloop COVID-19?
U mag een afspraak maken mits u geen van boven genoemde klachten heeft. Mocht u liever eerst telefonisch contact hebben om te overleggen of een fysieke afspraak nodig/verstandig is, dan belt de podoloog u terug voor overleg.

– Heeft u voetklachten en (milde) klachten die verdenking geven op COVID-19 infectie zoals verkoudheid, hoesten, benauwdheid, koorts, moeheid of ziek voelen óf recent contact gehad met iemand die verdacht is van COVID-19 infectie?
Dan is het helaas niet mogelijk om bij ons een afspraak te maken en zult u moeten wachten tot u minimaal 24uur klachtenvrij bent.

Op dit moment werkt onze podoloog op dinsdag en zaterdag van 9:30-17:30.

Extra maatregelen:

Afmelden:
Mocht u een afspraak hebben staan en (milde) klachten hebben die verdenking geven op COVID-19 infectie mag u ten alle tijden de afspraak zonder kosten annuleren. Dit kan telefonisch (0172-473077) of via email ([email protected])

Wachtruimte:
Wij willen ervoor zorgen dat er niet meerdere mensen tegelijk in de wachtruimte aanwezig zijn. Zorg ervoor dat u niet meer dan 15 minuten voor de afgesproken tijd aanwezig bent.

Entree podologie in Koekebakkersteeg:
De entree via de trap in de winkel is ook de doorgang van de medewerkers van het magazijn naar de winkel. Daarom is de entree voor podologie nu tijdelijk via de Koekebakkersteeg, links van de winkel. Hier kunt u aanbellen en via de trap of lift rechtsaf de eerste etage binnenkomen. Houdt u bij binnenkomst 1,5 meter afstand met onze medewerkers? Direct rechtsaf komt u in de wachtruimte van de behandelkamer waar de podoloog u naar binnen zult roepen.

Behandeling:
Bij binnenkomst zal u gevraagd worden om uw handen te wassen met zeep. Tijdens de behandeling kan de podoloog meestal 1,5m afstand houden. Wanneer er lichamelijk onderzoek plaats vindt zal de podoloog wegwerphandschoenen dragen. In samenspraak met de patiënt kan de podoloog ook voor een mondneusmasker kiezen.

Hygiëne:
Voor iedere patiënt worden de behandelruimte, instrumenten en handcontactpunten gereinigd. Wanneer iemand gebruik wil maken van het toilet moet dit gemeld worden zodat wij na ieder gebruik de toilet kunnen reinigen.

Podologie in de winkel

Van Keeken Schoenen heeft sinds februari 2019 een eigen podologiepraktijk. De praktijk bevindt zich op de eerste verdieping van de winkel. Deze is te bereiken via de trap in de winkel of met de lift via de Koekebakkersteeg (links van de winkel).

Registerpodoloog:

Sophie van der Vegt – van Keeken werkt al sinds haar jeugd in schoenwinkel Van Keeken. Vanwege haar behoefte om klanten met voetproblemen in de winkel nog beter van dienst te kunnen zijn is ze begonnen met de opleiding tot Registerpodoloog. Door haar jarenlange ervaring in de schoenenbranche combineert zij op unieke wijze haar kennis van schoenen en pasvorm met de medische kennis van podologie.

Advies in de winkel:

Soms is het heel prettig om ook bij het kopen van schoenen advies te krijgen van een registerpodoloog. Bijvoorbeeld als u wilt proberen om klachten door middel van juist schoeisel op te lossen. U kunt dan denken aan voet-, knie-, heup en rugklachten, maar ook vermoeiheidsklachten in voeten en benen. Ook als u al zolen heeft en u de zolen door middel van de juiste schoenen het beste tot hun recht wilt laten komen. Daarnaast kunnen er in de winkel ook schoenen opgerekt worden om drukplekken op de voet te verminderen. Bijvoorbeeld bij hamertenen, hallux valgus (scheve grote teen), haglundse exostose (botuitsteeksel aan de achterkant van het hielbeen), etc. Als u vragen hebt over het maken van een afspraak bij de podoloog kunt u deze ook in de winkel stellen.
Goede redenen om een afspraak te maken bij de podoloog op de eerste verdieping:

 • Voorvoetklachten
 • Middenvoetklachten
 • Hielklachten
 • Klachten door zenuwbeknellingen of irritaties
 • Teenafwijkingen
 • Voetdeformaties
 • Houdingsklachten (enkels, knieën, heup, rug en nek)
 • Vermoeidheidsklachten in uw voeten en/of benen
 • U maakt zich zorgen om de voeten van uw kind
 • Uw kind heeft voetklachten (ook klagen over niet willen lopen valt hier onder)
 • Uw kind heeft houdingsklachten
Bekijk hier de prijzen van onze podoloog.

Wat doet de podoloog

Het onderzoek:

Allereerst vindt er een vraaggesprek plaats. Hierin probeert de podoloog een duidelijk beeld van de situatie te krijgen. Er zullen ook vragen gesteld worden over de algemene gezondheid en blessures of ziekten in het verleden om te kijken of hier relevante informatie uit naar voren komt. Aan de hand van het vraaggesprek wordt er lichamelijk onderzoek gedaan, beginnend bij de voeten en vaak ook verder naar de houding van het lichaam. Om een goed beeld te krijgen van de totale houding van het lichaam zal de podoloog vragen om de bovenkleding uit te trekken, zodat ook eventuele scheefstand in het bekken en de rug goed te zien is. Hierna wordt er een loopanalyse gemaakt. De podoloog kijkt of er bijzonderheden zijn in het gangbeeld.

Meenemen naar de podoloog:

Als u voor onderzoek naar de podoloog gaat, naam dan zoveel mogelijk schoenen mee die u geregeld draagt. Daarnaast is het ook nodig om een geldig legitimatiebewijs mee te nemen.

Vergoedingen:

Als u een aanvullende zorgverzekering heeft, is het mogelijk dat u een vergoeding krijgt voor de behandeling en/of de therapeutische zolen. Op de website van Stichting Loop kunt u zelf bekijken welke vergoeding uw zorgverzekeraar biedt.
Afhankelijk van de bevindingen zal de podoloog het volgende doen:

 • Altijd wordt er schoenadvies gegeven. Hierbij kijkt de podoloog naar het slijtpatroon van gedragen schoenen en adviseert over de specifieke eigenschappen van de schoen die voor uw voeten belangrijk zijn. Dit kan bij verschillende klachten ook verschillend advies zijn.
 • Er wordt altijd een 2D scan gemaakt van de voeten.
 • Afhankelijk van de klachten en in overleg met de cliënt kan er besloten worden om steunzolen aan te meten. Hierbij wordt ook gekeken naar de verschillende schoenen die u geregeld draagt, om te beoordelen of de steunzolen ook daadwerkelijk gebruikt kunnen worden.
 • Afhankelijk van de klachten kan er voor de tenen een corrigerende of beschermende siliconen orthese gemaakt worden.
 • Afhankelijk van de klachten kan er medical taping toegepast worden.
Bekijk hier de prijzen van onze podoloog.
Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergen Meer over cookies »
Contact via WhatsApp
Meest complete schoenenwinkel in de regio!
Meer dan 100 jaar ervaring in schoenen