Dezelfde dag met de fiets in Alphen bezorgd!*
Contact via WhatsApp met onze ervaren adviseurs!
Meest complete schoenenwinkel in Alphen aan den Rijn e.o.!
Meer dan 100 jaar ervaring in schoenen

Podologie bij van Keeken Schoenen

Vanwege het COVID_19 virus en op advies van het RIVM komen alle podologie afspraken bij ons te vervallen. Heeft u al een afspraak staan, dan wordt er telefonisch of via email contact met u opgenomen. Op zaterdag van 10:00uur tot 17:00uur is onze podoloog in de winkel aanwezig voor schoenadvies.

Podologie in de winkel

Van Keeken Schoenen heeft sinds februari 2019 een eigen podologiepraktijk. De praktijk bevindt zich op de eerste verdieping van de winkel. Deze is te bereiken via de trap in de winkel of met de lift via de Koekebakkersteeg (links van de winkel).

Registerpodoloog:

Sophie van der Vegt – van Keeken werkt al sinds haar jeugd in schoenwinkel Van Keeken. Vanwege haar behoefte om klanten met voetproblemen in de winkel nog beter van dienst te kunnen zijn is ze begonnen met de opleiding tot Registerpodoloog. Door haar jarenlange ervaring in de schoenenbranche combineert zij op unieke wijze haar kennis van schoenen en pasvorm met de medische kennis van podologie. Ze heeft spreekuur op woensdag van 9:30-17:30, donderdag van 9:30- 13:00 en om de zaterdag van 9:30-13:00. Naast haar werkzaamheden als podoloog werkt ze ook nog steeds als schoenadviseur in de winkel op donderdag van 13:30-17:30 en zondag van 13:00-17:00.

Advies in de winkel:

Soms is het heel prettig om ook bij het kopen van schoenen advies te krijgen van een registerpodoloog. Bijvoorbeeld als u wilt proberen om klachten door middel van juist schoeisel op te lossen. U kunt dan denken aan voet-, knie-, heup en rugklachten, maar ook vermoeiheidsklachten in voeten en benen. Ook als u al zolen heeft en u de zolen door middel van de juiste schoenen het beste tot hun recht wilt laten komen. Daarnaast kunnen er in de winkel ook schoenen opgerekt worden om drukplekken op de voet te verminderen. Bijvoorbeeld bij hamertenen, hallux valgus (scheve grote teen), haglundse exostose (botuitsteeksel aan de achterkant van het hielbeen), etc. Als u vragen hebt over het maken van een afspraak bij de podoloog kunt u deze ook in de winkel stellen.
Goede redenen om een afspraak te maken bij de podoloog op de eerste verdieping:

 • Voorvoetklachten
 • Middenvoetklachten
 • Hielklachten
 • Klachten door zenuwbeknellingen of irritaties
 • Teenafwijkingen
 • Voetdeformaties
 • Houdingsklachten (enkels, knieën, heup, rug en nek)
 • Vermoeidheidsklachten in uw voeten en/of benen
 • U maakt zich zorgen om de voeten van uw kind
 • Uw kind heeft voetklachten (ook klagen over niet willen lopen valt hier onder)
 • Uw kind heeft houdingsklachten
Bekijk hier de prijzen van onze podoloog.

Wat doet de podoloog

Het onderzoek:

Allereerst vindt er een vraaggesprek plaats. Hierin probeert de podoloog een duidelijk beeld van de situatie te krijgen. Er zullen ook vragen gesteld worden over de algemene gezondheid en blessures of ziekten in het verleden om te kijken of hier relevante informatie uit naar voren komt. Aan de hand van het vraaggesprek wordt er lichamelijk onderzoek gedaan, beginnend bij de voeten en vaak ook verder naar de houding van het lichaam. Om een goed beeld te krijgen van de totale houding van het lichaam zal de podoloog vragen om de bovenkleding uit te trekken, zodat ook eventuele scheefstand in het bekken en de rug goed te zien is. Hierna wordt er een loopanalyse gemaakt. De podoloog kijkt of er bijzonderheden zijn in het gangbeeld.

Meenemen naar de podoloog:

Als u voor onderzoek naar de podoloog gaat, naam dan zoveel mogelijk schoenen mee die u geregeld draagt. Daarnaast is het ook nodig om een geldig legitimatiebewijs mee te nemen.

Vergoedingen:

Als u een aanvullende zorgverzekering heeft, is het mogelijk dat u een vergoeding krijgt voor de behandeling en/of de therapeutische zolen. Op de website van Stichting Loop kunt u zelf bekijken welke vergoeding uw zorgverzekeraar biedt.
Afhankelijk van de bevindingen zal de podoloog het volgende doen:

 • Altijd wordt er schoenadvies gegeven. Hierbij kijkt de podoloog naar het slijtpatroon van gedragen schoenen en adviseert over de specifieke eigenschappen van de schoen die voor uw voeten belangrijk zijn. Dit kan bij verschillende klachten ook verschillend advies zijn.
 • Er wordt altijd een 2D scan gemaakt van de voeten.
 • Afhankelijk van de klachten en in overleg met de cliënt kan er besloten worden om steunzolen aan te meten. Hierbij wordt ook gekeken naar de verschillende schoenen die u geregeld draagt, om te beoordelen of de steunzolen ook daadwerkelijk gebruikt kunnen worden.
 • Afhankelijk van de klachten kan er voor de tenen een corrigerende of beschermende siliconen orthese gemaakt worden.
 • Afhankelijk van de klachten kan er medical taping toegepast worden.
Bekijk hier de prijzen van onze podoloog.
Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergen Meer over cookies »
Dezelfde dag met de fiets in Alphen bezorgd!*
Contact via WhatsApp met onze ervaren adviseurs!
Meest complete schoenenwinkel in Alphen aan den Rijn e.o.!
Meer dan 100 jaar ervaring in schoenen