Dezelfde werkdag met de fiets in Alphen bezorgd!
Contact via WhatsApp
Meest complete schoenenwinkel in de regio!
Meer dan 100 jaar ervaring in schoenen

Podologie bij van Keeken

  • Geplaatst op
  • Door van Keeken schoenen
Podologie bij van Keeken

Nu ook podologie bij van Keeken: uw voeten onze zorg!

Sophie start haar eigen podologiepraktijk in het vernieuwde Van Keeken Schoenen in Alphen aan den Rijn. 

Sophie werd in de winkel gegrepen door een passie voor comfort, ‘goede schoenen’ en vooral de voetklachten waar klanten mee naar de winkel kwamen. Sophie voelde de behoefte om klanten antwoord te kunnen geven op hun vragen over hoe klachten ontstaan. “Het is belangrijk om daar aandacht aan te geven. Als je namelijk weet waar een klacht vandaan komt, dan weet je ook hoe je dit kunt opvangen met de juiste schoenen.”

Van Keeken is naast specialist in schoenkennis ook ervaren in verhelpen en voorkomen van voetproblemen


In 2007 startte Sophie haar werkzaamheden in de zaak van haar broer en het familiebedrijf Van Keeken Schoenen. Daarvoor was ze ook betrokken in de winkel, omdat ze een opleidingstraject ontwikkelde voor het inwerken van nieuwe medewerkers in de winkel. 

Na de sportacademie volgde Sophie de opleiding Podologie in Utrecht. “Dit was niet altijd gemakkelijk,” geeft Sophie toe. “Omdat het een deeltijdopleiding was, kon ik dit gelukkig combineren met de komst van onze kinderen en het in delen afronden.” Sophie vond een stageplek bij de podologiepraktijk van Ton van Loon, in Oudewater. Daar is ze later een dag in de week is blijven werken, om vooral zoveel mogelijk praktijkervaring op te doen. “Hier kwam ik allerlei situaties en klachten tegen bij cliënten, waardoor ik ontzettend veel geleerd heb.” Al die kennis zal Sophie straks gebruiken in haar eigen podologiepraktijk.

Sophie blijft ’s middags in de winkel staan om klanten te helpen en ze is nauw betrokken bij de inkoop en leveranciers van merken. “Het contact met onze leveranciers is erg goed, we helpen hen ook in het vernieuwen en verder ontwikkelen van schoenen,” aldus Sophie.

Hielproblemen die vaak voorkomen

Hielpijn is een veel voorkomende voetklacht. Er zijn verschillende oorzaken, maar vaak betreft het overbelasting van de hiel of voetpezen, wat zorgt voor problemen. Dit kan resulteren in een ontsteking aan de peesplaat onder de voet of aan de aanhechting onder de hak (hielspoor). 

De pijn is vaak extra erg in de ochtend bij de eerste stappen na het opstaan. De klachten worden hierna wat minder om aan het einde van de dag weer toe te nemen. Het is belangrijk om niet te lang met deze klachten te blijven lopen, maar te onderzoeken wat de oorzaak is. 

Bij hielklachten gaat het vaak om peesklachten. Pezen zijn slechter doorbloed dan spieren. Het herstel duurt daarom vaak langer. Professioneel advies bij hielproblemen is belangrijk. Met het dragen van de juiste schoenen of steunzolen kunt u de hiel ontlasten en verlichting bieden. 

Platvoeten bij kinderen

Het hebben van soepele platvoeten hoort bij de natuurlijke ontwikkeling van de kindervoet. Vaak zijn ouders echter ongerust als ze naar de voetstand van hun kinderen kijken. Zij vergelijken de stand met hun eigen voeten. Kinderen zijn in de groei en ook de stand van de voeten hoort bij dit proces. 

Wist u dat uit onderzoek blijkt dat bijna de helft van alle kinderen tussen de 2 en 6 jaar platvoeten heeft? Terwijl dit nog maar 14% is bij kinderen tussen de 8 en 13 jaar oud. 

Voor ongeruste ouders is het fijn om de voeten van hun kind door een podoloog te laten checken en zich te laten informeren over de natuurlijke ontwikkeling van de voet. 

Er is een reden om te behandelen als pijnklachten aanwezig zijn of als een kind vaak valt of snel vermoeid is tijdens een dagje pretpark. Ook wanneer de stand van de voeten met de jaren platter, in plaats van minder plat wordt kan dit een reden voor behandeling zijn.

Symptomen worden vroegtijdig opgemerkt bij regelmatige monitoring. Wilt u de voeten van uw kind laten monitoren om de ontwikkeling hiervan in de gaten te houden? Neem dan gerust eens contact op met Sophie. 

Sophie van der Vegt - Van Keeken

Registerpodoloog

[email protected] 

0172-473077

Klik hier voor meer informatie over onze podoloog alphen aan den rijn en hier voor de PRIJSLIJST

Wilt u weten welke kosten uw verzekering vergoedt? kijk hier op de site van: stichting LOOP

Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergen Meer over cookies »
Dezelfde werkdag met de fiets in Alphen bezorgd!
Contact via WhatsApp
Meest complete schoenenwinkel in de regio!
Meer dan 100 jaar ervaring in schoenen