Alles in een nieuw jasje - In gesprek met Kees van Keeken Jr. - van Keeken schoenen
Dezelfde werkdag met de fiets in Alphen bezorgd!
Contact via WhatsApp
Meest complete schoenenwinkel in de regio!
Meer dan 100 jaar ervaring in schoenen

Alles in een nieuw jasje!

  • Geplaatst op
  • Door van Keeken
Alles in een nieuw jasje!

Binnen een jaar een nieuwe website, vernieuwde winkel en horecaconcept bij van Keeken in Alphen aan den Rijn..

Binnen een jaar een nieuwe website en een vernieuwde winkel in Alphen aan de Rijn. Wat is het geheim van Kees van Keeken? Wij spraken met hem over het heden, de toekomst en het verleden. De vijfde generatie van Keeken schoenwinkeliers bevindt zich in een transitieperiode in de retail. Deze bijzondere periode kenmerkt zich door een shake-out onder retailers die zich niet voldoende kunnen onderscheiden of aan kunnen passen waardoor de doelgroep voor deze winkels steeds waziger wordt. Voor de klant is alle informatie middels internet beschikbaar waardoor alles transparant is.


Internet

Op internet is –op dit moment- prijs één van de belangrijkste concurrentieargumenten. De enige manier van overleven is het toevoegen van waarde aan het verkochte product/dienst. Dit is niet eenvoudig en moet zo succesvol zijn dat het de klant zo ver krijgt dat ze de moeite neemt om naar de winkel te komen.


Winkelcentrum

De aantrekkelijkheid van een winkelgebied is nóg belangrijker geworden: een winkelcentrum is niet alleen een plaats van transactie maar ook een plek voor attractie. Een divers aanbod in winkels, horeca, cultuur en historie of natuur. Een plek waar mensen ook verblijven om geëntertaind te worden en elkaar te ontmoeten.


Strategie

Terug naar van Keeken schoenen Alphen aan den Rijn. De online strategie (vanaf 2003) die wij tot nu toe hebben gevolgd is er altijd een van ondersteuning aan het fysieke verkoopproces geweest. Daarin komt namelijk ons unieke karakter het beste naar voren: persoonlijke vakkundige hulp met ervaren mensen die ervoor zorgen dat een klant zich optimaal begrepen voelt en een oplossing krijgt voor datgene waarvan ze niet eens wisten dat het er was! En het maakt daarbij niet uit of de klant online of offline is: we willen “inline” zijn met onze klanten.


Horeca

Horeca en retail wordt steeds vaker succesvol gecombineerd en zorgt –mits goed op elkaar afgestemd- voor versterking van beiden. De ambitie van van Keeken schoenen is om de bestaande formule uit te breiden met horeca die aansluit bij het DNA van van Keeken. Het horecaconcept “knøss” is uit deze ambitie geboren: een vernieuwend lunchroom concept gebaseerd op Scandinavische invloeden. De verwachting is dat de horeca aan het water eerste week juli 2019 open gaat.


Comfort

Al van oudsher zijn er pogingen gedaan om het verkoopproces te vergemakkelijken middels innovatie. Op dit moment is de meest recente een scanner voor 3-dimensionaal opmeten van de voet. Onze schoenadviseurs kunnen sneller en beter de juiste schoen bij de voet van de klant vinden. We zien dat schoenmerken in het comfortsegment steeds beter fashion weten toe te voegen. En de schoenmerken in het fashion segment weten steeds comfortabeler schoeisel te maken.

Vanaf 2019 biedt van Keeken haar klanten de mogelijkheid om de voeten/ houding van het lichaam te laten analyseren door Sophie v.d. Vegt- van Keeken (podoloog) om zodoende optimaal schoenadvies te kunnen geven en waar nodig het aan laten meten van eigen op maat gemaakte (steun)zolen.

We hebben in de geschiedenis geleerd dat wanneer we ons richten op wat de klant wil: aandacht, lekker lopen én er leuk uitzien en daar technologie van heden aan toevoegen dit het beste resultaat (lees: meest blije klanten) oplevert. Wanneer we ons alleen zouden richten op sfeer, beleving en vermaak missen we inhoud. En wanneer we ons alleen zouden richten op de inhoud: lekker lopen en pasvorm, missen we de “aantrekkelijkheid” en wordt het saai. 

Wij geloven in het beste van beiden. Veel shopplezier bij ons in de winkel en op de nieuwe website!


Nieuwsbrief

Wil jij ook geen aanbieding meer missen? Schrijf je eenvoudig in voor onze geheel splinternieuwe nieuwsbrief vol met nieuws en kortingen. Klik hier!

Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergen Meer over cookies »
Dezelfde werkdag met de fiets in Alphen bezorgd!
Contact via WhatsApp
Meest complete schoenenwinkel in de regio!
Meer dan 100 jaar ervaring in schoenen